Danny schrijft
 
Instagram

Danny schrijft

Met een passie voor werken met kinderen sta ik alweer een aantal jaar voor de klas. In mijn ogen staat of valt er ontzettend veel met leesplezier. Een van mijn eigen wensen was het schrijven van een kinderboek en laat ik dan nou net dat steentje voor het leesplezier daarmee bij kunnen dragen!


Wie ben ik?
Meester Danny! Ik ben 33 jaar en woon samen met mijn vrouw en onze dochter Pien. Ook Luna onze poes maakt deel uit van ons gezin. Ik sta voor de klas op een basisschool in groep 6. Zelf heb ik altijd met veel plezier boeken gelezen en ik merk op school dat leesmotivatie ontzettend belangrijk is. Daar wilde ik graag een steentje aan bijdragen. Zo is het idee voor het boek 'Steffi en de boze bosmagiër' ontstaan. Nadat het begin op papier stond, ben ik het boek gaan voorlezen aan mijn klas om te kijken of het aan zou slaan. Die reacties waren geweldig en dus heb ik het doorgezet. Nu ben ik naast schoolmeester dus ook de auteur van een kinderboek. En wie weet volgen er nog meer...Hoe kwam het boek tot stand?
Het verhaal begon te ontstaan tijdens een les die ging over flora & fauna. Die dag ging het ook over het praten met dieren. Dit combineerde ik voor de grap en ik zei tegen een leerling: 'Stel je voor dat je kunt praten met dieren, maar dat je het moet opnemen tegen iemand die de plantenwereld beheerst. Een soort boze bosmagiër.' De reactie van het meisje op deze zin zorgde ervoor dat ik het ben gaan uitwerken. Tijdens het schrijven wist ik zelf ook nog niet hoe het verhaal zou gaan lopen. In grote lijnen had ik het wel in mijn hoofd en ik dacht steeds een paar hoofdstukken vooruit. De reacties bij het voorlezen aan mijn klas waren erg belangrijk, zo kon ik stukjes verbeteren. De tekeningen van Roxanne maakten het boek helemaal af! Uiteindelijk heb ik via een crowdfunding campagne voldoende opgehaald om het boek via een heel fijne uitgeverij te kunnen laten uitgeven.
Het boek
Zou jij ook graag met dieren willen praten? Dit overkomt Steffi op haar tiende verjaardag. Steffi heeft de krachten van de laatste faunaat overgenomen. Eerst vindt ze het nog leuk, maar dan komt ze oog in oog te staan met Silas, de boze bosmagiër. Als Steffi de strijd met hem aangaat, zal dat niet zonder risico’s zijn. Zelfs haar eigen huisdier en familie kunnen in gevaar komen. Lukt het Steffi om met de boze bosmagiër af te rekenen en iedereen in veiligheid te brengen?
Steffi was ondertussen in een looppasje op weg naar het bos met Rayan op haar hielen. Ze waren al vlak bij het bos toen er ineens vanuit de lucht een grote uil op hen af kwam. Rayan zag het en riep naar Steffi: ‘Pas op, een uil valt ons aan! Snel het bos in!’ De uil riep nog: ‘Steffi, niet doen, dat bos is gevaarlijk!’


 
Instagram