Danny schrijft
 

Nieuws

14 juli 2024 - Kinderboekenfestival en vakantie

De afgelopen periode is het stil geweest qua nieuws. Dit omdat ik de focus vooral op het afsluiten van het schooljaar en alles wat daarbij komt kijken heb gehad. Wel was ik te vinden op het allereerste Doetinchemse Kinderboekenfestival waar ik een stukje uit Steffi en de boze bosmagiër kon voorlezen. Erg leuk om te doen en mooi dat het zo goed bezocht was, dank iedereen! Nu is het vakantie en kan ik ook verder met het tweede Steffi-boek. Herlezen en herschrijven en dan komt het vervolg weer een stukje dichterbij!


3 mei 2024 - Live Q&A ikleesnederlands

De maand april stond bij 'ikleesnederlands' in het teken van de kinderboeken. Ik mocht tijdens een live Q&A vragen van kijkers beantwoorden. Over het boek, over het vervolg, over het schrijven en nog veel meer dingen. Wil je het terugkijken, klik dan hier.


19 maart 2024 - Campagne geslaagd, deel 2 gaat er komen!

Afgelopen weekend eindigde de crowdfunding campagne en het doelbedrag is behaald! Tijd voor een klein feestje, want dat betekent dat het volgende deel er ook echt kan komen. Dank aan alle donateurs en aan het Cultuurfonds Gelderland die mij weer gesteund hebben met een subsidie. Ik kan nu in alle rust verder schrijven, Roxanne kan starten met illustreren en de lijntjes voor het uitgeefproces kunnen uitgezet worden. Om het verhaal te 'testen' ben ik in de klas weer begonnen met voorlezen, ondanks dat het script nog lang niet af is. En aan de kinderen te merken, slaat het verhaal goed aan. Zo leuk die reacties!


20 februari 2024 - Er komt een vervolg

Het verhaal van Steffi is nog niet af! In mijn hoofd gaat het verhaal verder. Ik ben inmiddels begonnen met het schrijven. De schoolvakantie is voor Steffi begonnen en ze gaat op vakantie. Daar beleeft ze een nieuw avontuur en is haar hulp hard nodig om het gestolen blauwe amulet terug te vinden. Waar ik bij het eerste boek nooit de ambitie had om verder te schrijven, is dit nu wel zo gegroeid. Met een beetje hulp van jullie kan ik boek 2 uitbrengen en zo ook verder met nog meer boeken, want de ideeën liggen er volop! 

15 februari 2024 - Boekenbeurt

Een tijd geleden kreeg ik van Eva een bericht. Zij had het boek gelezen en vond het zo leuk dat ze de boekenbeurt erover wilde houden, of ik nog wat leuke weetjes en feitjes had. Nou, het toeval wil dat er best wel veel persoonlijke dingen in het boek verstopt zitten, of andere grappige dingen die je als lezer niet zomaar weet. Dit heb ik natuurlijk aan Eva doorgegeven, net als voor iedere klasgenoot een gesigneerde boekenlegger en ik heb een leuk filmpje voor de klas opgenomen. De boekenbeurt ging super goed en Eva kreeg veel positieve reacties. Wat ontzettend leuk en wat ben ik trots!


6 februari 2024 - Nationale Voorleeswedstrijd

Het boek is voorgelezen bij de Nationale Voorleeswedstrijd, wauw! Iris heeft ervoor gekozen om uit dit boek voor te lezen tijdens de gemeentelijke ronde voor de Nationale Voorleeswedstrijd. En wat heeft ze het ontzettend goed gedaan! Extra leuk is het feit dat Iris in mijn klas zat terwijl ik het boek aan het schrijven was. Dus op de avond zelf was ik in een dubbelrol Iris aan het supporten, als meester en als schrijver. Leuk om later op de avond van verschillende andere ouders de vraag te krijgen of het boek binnenkort in de bibliotheek te leen is. En dat is ook nog eens zo, want verschillende bibliotheken hebben het boek inmiddels toegevoegd aan de collectie!


 
Instagram